Uusintavaalit???

Opposition kiima uusia vaaleja kohtaan kasvaa. Kun oma sauna ei juuri nyt pahemmin pala, on katsottu voitavan vaatia uusia vaaleja. Demareiden puheenjohtaja Jutta Urpilainen totesi jo aikaisemmin, että rahoituksella on ollut merkittävä rooli porvarihallituksen syntyyn. Demareiden epäonnistuneesta politiikasta hän ei maininnut mitään. Olisiko kuitenkin parempi katsoa myös peiliin?

 

Vasemmiston halu ennenaikaisiin vaaleihin johtuu varmasti siitä yksinkertaisesta syystä, että he ovat laskeneet olevansa ainoita, joilla rahoitus on kunnossa. Ammattiyhdistysten jäsenmaksuilla pelattavaa vaalirahoitusta ei nähdä millään lailla moraalittomana. Ilmeisesti paluu siihen ”vanhaan hyvään” aikaan kiinnostaa, jossa ammattiyhdistysten rahoilla tehtiin maahan hallituksia.

 

Keskustassa joudutaan jo nyt isolla velkarahalla hoitamaan takaisin edellisten vaalien Nova-tukia, joten uudet vaalit tulisivat siinäkin mielessä huonoon saumaan, maan- ja maailmanlaajuisesta taantumasta nyt puhumattakaan. Yksittäisten edustajien halua uusiin vaaleihin ei tarvitse myöskään paljon arvailla – yllättävän monella on vielä edellisetkin vaalit lainanlyhennyksessä.

 

Minusta olisi nyt raikasta ja oikeudenmukaista, että Kokoomus maksaisi ammattiyhdistyksiltä saamansa tuen takaisin. Olisihan se työtätekeviä kansalaisia kohtaan reilua. Ei voi olla oikein, että kansalta kerätään ylisuuria jäsenmaksuja poliittisen toiminnan tukemista varten. Mieluumminhan jokainen palkansaaja itse käyttäisi rahansa haluamallaan tavalla, kuin antaisi ylimääräistä liitoille pois annettavaksi.

 

Olisi mielenkiintoista nähdä, kuinka suoraryhtisesti demarit palauttaisivat liitoille saamiaan tukia takaisin, jos Kokoomus olisi asiassa aloitteellinen. Olisivatko Arhinmäki (vas) tai Gustafsson (sd) enää yhtä hanakoita vaatimuksissaan kuin nyt? Annan yhden ohjeen niille poliitikoille, jotka nyt irtopisteiden toivossa vaativat uusia vaaleja – kannattaa muistaa, että kirvestä teroitetaan aina terän molemmilta puolilta.