Istuntokauden avaus – surkeaa!!!

Tänään oli eduskunnassa ensimmäinen istuntopäivä, päivä jonka loiskeet muistuttavat vielä pitkään. Nimittäin eduskunnanpuhemiestä valittaessa monet äänestivät eräänlaisena protestina ryhmien antamien ohjeiden vastaisesti. Sauli Niinistö sai 89 ääntä ja tuli valituksi, mutta äänimäärä oli niin huono että Saulikin mietti heti jatkamisen mahdollisuuksia.

 

Äänestys oli kelvoton ja lapsellinen näytelmä. Samalla se kuitenkin osoitti, että Niinistön aloittama eduskunnan tervehdyttämiskampanja on osunut oikeaan osoitteeseen. Pehmeällä makaavat ja pehmeää leipää syövät edustajat ansaitsevatkin tiennäyttäjää ja opastajaa.

 

Hallituskumppanimme Keskusta oikein loisti protestissaan. Näen nimittäin, että Pekka Ravin ja Kanervan saamat äänet olivat lähtöisin keskustan perunakuopasta. Keskusta onkin tällä hetkellä sekaisin. Heidän edustajien toimista ei voi olla varma kukaan – kaikkein vähiten heidän omat johtajansa.

 

Puheenjohtajamme Katainen kuvasi tapahtumaa arvottomaksi näytelmäksi ja sanoi olevansa asian johdosta surullinen. Minäkin olen, nimittäin eduskunnan arvokkuus kansan silmissä asian johdosta ei kasvanut.

 

Toivottavasti Sauli jatkaa valitsemaansa linjaa eduskunnan tervehdyttämiseksi, huolimatta siitä että se ei kaikille näemmä sovi..