Hätäkeskus

Saimme eilen tiistaina kuulla, että Kouvolassa säilyy hätäkeskus. Sinänsä hyvä ja meille suotuisa päätös, mutta päätöksen sivujuonteena oli, että Kouvolasta tulee erityistehtäviä hoitava neuvontakeskus vuoteen 2015 mennessä. Mitä se taas tarkoittaa, ei ole vielä selvillä.

 

Päätös oli minulle lievä pettymys. Kouvola oli asia-argumenteilla mitattuna ylivertainen, mutta se ei riittänyt nyt ihan loppuun saakka. Tyytyväinen täytyy tietysti olla tähänkin jos tämä oli meidän maksimi suoritus poliittisessa arvopelissä. Sen voin kyllä sanoa, että lobbaus oli loppuun asti kovaa, siitä pettymys.

 

Poliittinen päätöksenteko on tällaista, puolet kiittää päätöstä ja puolet ei. Kouvola on nyt ohitettu useamman kerran sijoituspaikkoja jaettaessa, vaikka asiallisesti meidät olisi pitänyt huomioida. Neuvontakeskuksen perustaminen kertoo kyllä jotain koko asian valmistelusta. Ei oikein tiedetä mitä tulevaisuus tuo tullessaan, kun koko uudistuksen perusta uusi tietojärjestelmä, on vasta suunnitteluasteella.

 

Tässä vaiheessa minun on ehkä parasta olla arvioimatta enempää koko asiaa Kouvolan kannalta. Sillä en löisi vetoa sen puolesta, että kaikki sanottava olisi jo asiassa sanottu. Hätäkeskusuudistuksessa ollaan laittamassa kaikkia munia samaan koriin ja se ei turvallisuusalan ammattilaisia naurata.

 

Niin ja lopuksi vielä rehellisesti. Jos minä olisin ministeri, ei tässä asiassa olisi käytetty mitään poliittista peliä, vaan Itä- ja Kaakkois-Suomen hätäkeskus olisi sijoitettu Kouvolaan.