Heinäluoma kompastui komiasti!

Viimeksi aloitin blokini päivityksen päivittelemällä hallitusneuvotteluiden vaikeutta. Silloin ei vielä ollut tiedossa Eero Heinäluoman oma pelaaminen, joten aliarvioin itse neuvotteluiden vaikeaa tilannetta. Hallituksen muodostamisesta tulee nyt todella hankalaa, jos onnistuu ollenkaan.

2007 eduskuntavaaleissa Heinäluoma, silloin vielä SDP:n puheenjohtajana, johdatti ylimielisyydellään demarit selvään vaalitappioon. Nyt 2011 historiallisen huonon vaalituloksen jälkeen hän pelasi joukkonsa ulos hallitusneuvotteluista ja saman tien todennäköiseen oppositioasemaan kaikkien suureksi hämmästykseksi.

 Eero on yhtäkkiä ihan eri tilanteessa, kuin alun perin ajatteli. Jos hän suunnitteli vedättävänsä kokoomusta neuvotteluissa vasemmistoliiton tuella, on homma nyt siltä osin ohi. Nyt Eero neuvottelee omasta tulevaisuudestaan. Mikäli paluuta ei ole hallitusneuvottelupöytään ja paluu opposition korpitaipaleelle näkee päivänvalon, niin Eeron pitää etsiä uusia haasteita politiikan ulkopuolelta.

Eero osaa kyllä pelata. Nyt kaupan on varmaan vaikka mitä, jotta yhteisymmärrys perussuomalaisten kanssa löytyisi. Nöyristely Soinin edessä on varmasti huomattavasti helpompaa kuin Kataisen, näyttihän Katainen kaapin paikan varsin selvästi.

Tosiasia lienee kuitenkin se, että hallitusta ei synny näistä varsin joustamattomista asetelmista. Ei vaikka hallitusta kokoamaan vaihdettaisiin Jutta, nainen ja demari. Jos kukaan ei suostu tinkimään, ei tilanne helpotu vetäjää vaihtamalla. Ohjeena demareiden suuntaan sanoisin, ” mopolla ei kannata keulia”. Jos sopua ei synny Kataisen toimesta – ei sitä synny Urpilaisenkaan avulla ja edessä on uudet vaalit!

1 comment

  1. Onpas kokoomuksen itsetunto alhaalla, kun yksi mies on kävellyt noin pahasti varpaille. Jos kokoomuksen eduskuntaryhmä joskus nyt ylipäänsä olisi koolla, niin kannattaa varmaan ihan pyytää tämä Eero sinne teidän ryhmään kertomaan mitä neuvotteluissa tapahtui, kun Kataisen ja Häkämiehen ympärillä olevat erityisavustajat uskovat itse keksimiinsä tarinoihin liian paljon eikä oikeaa kuvaa teille edes haluta kertoa. Sääli, että niitä tarinoita laitetaan teidät näissä kirjoituksissa toistamaan.

Kommentointi on suljettu.