Mielestäni Kouvola saa myös vaatia, eikä vain alistua.

Keskustan kaupunginvaltuutetut Jenny Hasu ja Topi Seppälä antoivat Kokoomukselle moitteita yhteisessä yleisönosaston kirjoituksessaan (16.3.) Kokoomuksen valtuustoryhmän Kymsote-kannanotosta.

Kokoomusryhmä kysyi omassa kannanotossaan, onko Kouvolan paikka Kymsotessa. Vaadimme Kymsotelta tasapuolista kohtelua Pohjois-Kymenlaakson ja Etelä-Kymenlaakson välille. Jos sitä ei tule, on Kouvolan mielestämme pohdittava muita vaihtoehtoja sotepalveluiden järjestämiseksi.

Ja kuten Kokoomuksen Ville Kaunisto aamun lehdessä (19.3) kirjoitti, ”Koko Kymsoten kannalta on oleellista, että kouvolalaiset kokevat Kymsoten omakseen. Jotta tämä tapahtuu, Kymsoten pitää pystyä tarjoamaan tasapuolisia palveluita koko Kymenlaaksoon.”

Sen sijaan, että itse asiaa olisi pohdittu syvällisemmin, on julkinen keskustelu keskittynyt kysymyksen esittäjän kyseenalaistamiseen.

Onko niin, että kouvolalaisten hyvinvoinnista ja terveydenhuollon suunnitelmista ei saa puhua? Onko Kymsote niin pyhä, että sen toimintaa ei saa kritisoida? Luottamuksen kannalta oleellista olisi kuitenkin tehdyissä sopimuksissa pysyminen.

Myös Kouvolan Sanomien päätoimittaja Petri Karjalainen moitti omassa pääkirjoituksessaan Kokoomusta ja kirjoitti, että Kaunisnurmen palvelukeskuksen sulkeminen ei ole hyvä esimerkki Kouvolan sorsimisesta. Pintapuolisesti näin, sillä rakennus oli tiensä päässä. Oleellista onkin se, mitä toiminnoille tapahtuu.

Kaunisnurmen palvelukeskuksen suljettua ovensa Kymsote siirtää keskuksen asukkaat muihin Kymsoten yksiköihin. Tämä tarkoittaa koko maakunnan aluetta, ei vain Kouvolan palvelukeskuksia. Kokoomuksen mielestä asukkaille ja työntekijöille pitäisi löytää paikat Kouvolasta. Vaikutuksiltaan ero on valtava.

Mielestämme Kouvolan kaupungin edunvalvonta tarvitsee julkista ja rehellistä keskustelua siitä, mitä Kouvola ja kouvolalaiset haluavat. Päätöksistä valittaminen jälkikäteen on turhaa.

Terveydenhuollon palveluiden järjestämisessä uudelleen Kymsoten kuntayhtymän alueelle on kyse miljoonista euroista ja sadoista työpaikoista. Mielestäni Kouvola saa myös vaatia, eikä vain alistua.

#kymsote #minunkouvola #betonihelvetti #oikeudenmukaisuus