Johtamisoppi by Perkele

Kouvolan kaupunginvaltuuston kokouksesta (16.11.2020) ei ennakkotietojen perusteella ollut odotettavissa mitään suurta näytelmää. Toisin kuitenkin kävi – vanhat ongelmat nousivat yllättäen pintaan.

Vaikka päätöksenteossa oli ensi vuoden veroprosentista päättäminen, suurimman huomion sai apulaiskaupunginjohtajan virkanimikkeestä päättäminen. Kokoomuksessa olimme linjanneet, ettemme laittomuuksiin lähde mukaan ja turhia nimenmuutoskikkailuja emme salli.

Mokomaa asiaa on hämmennetty jo reipas puoli vuotta ja selväksi on tullut, että tarkoituskaan ei ole vain muuttaa titteliä, vaan ongelma on henkilötasolla. Koko näytelmä on Napakat -tasoista politiikan tekemistä, jossa kohteena on taas johtava viranhaltija. Selvä ajojahti oli taas päällä.

Asia meni äänestykseen, kuten odotettavissa oli. Esitys apulaiskaupunginjohtajan viran muuttamisesta konsernipalveluiden johtajaksi ei kuitenkaan menestynyt. Aikaa ja rahaa oli palanut aivan turhaan tähän arvottomaan esitykseen ja sen valmisteluun.

Kuvaavaa asian käsittelyssä ja äänestyksissä oli, että demareiden rivit hajosivat, sivistysdemareiden äänestäessä tyhjää. Laittomuuksia ei haluttu tehdä.

Tästä alkoi kaupunginhallituksen puheenjohtajan oma näytös.

Helminen oli unohtanut mikrofonin ja kameran auki ja hän haukkui koko valtuuston kuullen puhelimessa ryhmänsä jäsenen. Valtuustoryhmän jäsen Henna Hovi (sd) oli äänestänyt tyhjää ja tästä seurasi Johtamisoppi by Perkele.

Helminen ilmoitti, että nyt loppui yhteistyö, kun tällä tavoin lähdit porvareiden kelkkaan. Henna Hovi lensi nyrkin ja hellan väliin kesken kokouksen. Kunnallisen päätöksenteon raadollisuus näytti pahimman puolensa.

Tavallaan muille ryhmille ei kuulu, miten toisten puolueiden sisäiset neuvottelut hoidetaan, mutta selvää on, että demarileirin keskustelukulttuuri ei ole päivittynyt tälle vuosituhannelle.

Edellisellä kerralla, kun samaa epäasiallista käyttäytymismallia ruodittiin, se johti työterveyslaitoksen tutkimukseen työilmapiiristä Kouvolan kaupunginhallituksessa. Sitä edellisellä kerralla demareiden ryhmä hajosi kahtia.

Johtamisoppi by perkele ei kuulu kunnalliseen päätöksentekoon. Se on päivänselvä asia. Erimielisyyksiä asioista voi olla, sen ymmärtää jokainen, mutta tämän kaltainen henkilöön menevä painostus on liikaa.

Työterveyslaitoksen tutkimustulokset julistettiin kaupunginhallituksen toimesta salaisiksi, mutta nyt ongelma tuli jälleen esiin. Sen minkä taakseen jättää, sen edestä löytää. Sama piiri pieni pyörii…