Sote on eriarvoinen Kouvolassa

Kouvolan Sanomat kirjoitti (12.1.2022), että Kouvolassa ei ole aina vapaita ambulansseja, koska potilaiden kuljettaminen Kotkaan vie aikaa.

Ennen oli. Tai ainakin useammin oli. Nyt ei ole.

Lisää ei tule. Asia on jo korjattu. Kouvolassa toimii yksi ambulanssi päivällä enemmän kuin etelässä. Yhden auton lisääminen järjestelmään maksaa kokonaisuudessaan noin miljoonan.

Jo tämä yksi asia tekee meistä kouvolalaisista eriarvoisen terveydenhuollon palveluiden vertailussa etelänpään kanssa. Vajetta voidaan yrittää korjata lisäämällä autoja, mutta näillä etäisyyksillä eriarvoisuuden korjaaminen vain kuljetuskalustoa lisäämällä ei onnistu.

Tuliko tämä yllätyksenä. Ei tullut, asiasta käytiin aikanaan varsin kärjekästä keskustelua ja varmasti kaikki hyvät ja huonot puolet käytiin seikkaperäisesti läpi. Mikään ei vain auttanut. Emme saaneet edes akuuttilääketieteen päivystystä Kouvolaan.

Lopputuloksena kouvolalaisia kuljetetaan äkillisissä tapauksissa Kotkaan joka yö lukuisia kertoja. Kun uusi aluevaltuusto aloittaa, on tasapuolisuuden nimessä tämä asia otettava esille ja järjestettävä asia kuntoon. Ratamon valmistuttua se tuskin on edes vaikeaa. Jos vain halua riittää.