Vastuullisuus tärkein vaaliteema

Tulevien eduskuntavaalien pääteemaksi on sovitettu jo monenlaista ja näköistä teemaa. Euroopan vakausrahastoja, Fukushiman ydinvoimala onnettomuutta ja muita kynnyskysymyksiä on käsitelty TV-vaalitenteissä kyllästymiseen asti. Olemme pyörineet asian ympärillä kuin kissa kuuman puuron.

Eduskunnan lähtiessä vaalitauolle ja todellisen vaalitaistelun alettua seurattiin perussuomalaisten gallupsuosion kehitystä silmä kovana. Iskulauseita toisensa perään – vesimelonille lippalakkia päähän! Asiakysymyksissä kompuroiden tai niitä välttäen on menty eteenpäin.

Portugalin ja sitä kautta eurooppalaisen pankkisektorin kaataminen ei ole yhdenkään suomalaisen etu. Se koskettaa jokaista meitä, niin palkkatyöläistä, yrittäjää kuin eläkkeen saajaa. Mikäli euro kaatuu, se vie mukanaan suomalaisten työpaikat vientiin nojaavasta taloudestamme. Samalla sulavat varat suomalaisista eläkevakuutusyhtiöistä sekä loppuu alhaisista asuntolainojen koroista nauttiminen. Tulevaisuuden suunnittelumme vaikeutuu olennaisesti.

Nämä vaalit ovat vastuullisuusvaalit. Se puolue, joka uskaltaa tehdä vastuullisia päätöksiä ja kertoo vaikeatkin asiat kansalle niin kuin ne ovat, voittaa vaalit. Näihin vaaleihin ei tule suhtautua niin kuin ne olisivat vain Idols-karsinnat. Vastuullisuus kunniaan päätöksenteossa – siinä resepti turvallisempaan Suomeen!