Lääkintähelikopteri Kouvolaan

Lappeenrantalaiset kansanedustajat Ari Torniainen (kesk.) ja Jukka Kopra (kok.) ovat lähettäneet tiukkasanaisen kirjeen ministereille vaatien lääkintähelikopterin sijoittamista Lappeenrantaan. Kouvolan Sanomien mukaan heidän mielestään Etelä-Karjalassa on merkittävä katvealue terveyspalveluiden suhteen, jos helikopteri sijoitettaisiin keskeiselle alueelle Uttiin.

Minusta näyttää siltä, että herrat eivät ole tutustuneet asiaan millään tasolla.

Katvealue on varmasti neliökilometreissä huomattava, mutta hoitoa vaativaa väestökeskittymää sieltä on mahdotonta löytää. Lisäksi sen määritteleminen tärkeäksi, että kopterin sijainti tulee olla sairaalan läheisyydessä, on täyttä humpuukia. Oikea hoitopaikka määrittyy potilaan kunnon ja löytöpaikan mukaan, ei sen mistä kopteri on noussut ilmaan.

Edelleen muutama huomio Lappeenrantalaisten edusmiesten kirjeestä. He ajavat oman kotikuntansa etua, vaikka argumentointi on populistista höttöä. Näin eduskuntavaalien alla meidän kouvolalaisten tulisikin muistaa kysyä näiltä edustajilta, miksi he toimivat alueemme kokonaisedun vastaisesti.

Se mitä uutisessa ei kerrota on myös tärkeää. Tämä lääkintähelikopteritoiminnan aloittaminen päivystyksineen maksaa enemmän kuin hyvän päivystystoiminnan aloittaminen Kouvolassa.        86 000 ihmisen terveydenhuollon päivystyksen järjestäminen ei ole tarpeeksi näyttävää toimintaa, jotta sitä lähdettäisiin meille suunnittelemaan.

Jos Helikopteri sijoitetaan Lappeenrantaan, ei sillä todellisuudessa ole meille kouvolalaisille juurikaan merkitystä. Saamme Helsingistä samassa ajassa kopterin tilattua meille ja potilaskin löytää helpommin oikea hoidon Helsingistä kuin Lappeenrannasta.

Uutisessa kerrotaan myös edustajamme Markku Pakkasen kannanotoista. Hän olisi uutisen mukaan uhannut äänestää Soteuudistusta vastaan, jos kopteri sijoitetaan Lappeenrantaan. Sittemmin hän kiistää ajaneensa Kouvolan etua näin järeillä toimenpiteillä.

Miksi ihmeessä kiistää, kun koko Kouvola kiittäisi räväkästä toiminnasta?

1 comment

  1. Kaikista eniten ottaa päähän Lappeenrantaan sijoittamusessa on toimintasäteen meneminen Venäjän puolelle. Mitä hittoa ne siellä lentelee? Utissa lentosäde olisi kiltisti Suomen puolella.

Kommentointi on suljettu.