Pakkasessa kohti vaaleja

Eilinen rapea pakkaspäivä ( – 26 aamusta ) oli kolmen vaaliväittelyn päivä. Aamu alkoi Kotkan torilla räväkästi Paateron Sirpan ja Tulkin Jarmon kanssa. Sieltä karavaanimme siirtyi Kouvolaan ja sitten Lappeenrantaan. Tiilikaisen Kimmon piti olla mukana koko päivän, mutta hän sairastui ja Jarmo Tulkki ja Markku Pakkanen tuurasivat häntä. Olimme päättäneet tästä kiertueesta jo viime vuoden puolella, silloin tuli vain lunta ja pakkasesta ei ollut tietoakaan.

Päivä oli kuitenkin onnistunut ja pääsimme perustelemaan kantojamme mm puolueidemme verolinjauksiin, kunta- ja palvelurakenne uudistukseen sekä liikenneratkaisuihin seutukunnallamme. Keskustelua syntyi ja yleisökin pääsi osallistumaan omilla kysymyksillään.

Mielestäni mielenkiintoisinta oli keskustelu verolinjauksista, onhan kolme suurinta tuonut esiin omia kantojaan viime päivinä. Kokoomuksen tavoite, että työtä, työntekoa ja yrittämistä verotettaisiin jatkossa kevyemmin, on mielestäni helposti puolustettavissa.

Kannatan mieluusti yhteisöveron alentamista yrityksiltä. Olisin tosin ollut valmis pudottamaan yhteisöverokantaa puoluettani vieläkin räväkämmin, koska mitä pienempi tuo vero on, sitä enemmän jää rahaa yrityksen tilille investointeihin ja työntekijöiden palkkaamiseen. Yhteisöverokanta voisi olla 15% tietämillä,  näin luotaisiin vahva signaali yritystoiminnallemme valtion mukana olosta taantuman jälkeisissä toivotalkoissa.

Samoin Kokoomuksen ajama ansiotuloverotuksen keventäminen on tehokas tapa tukea suomalaisia kotitalouksia taantuman yli. Sillä kompensoidaan haitta-, ympäristö- ja kulutusverotuksen kiristymistä varsin tehokkaasti. Uudistuksessa huomioidaan myös eläkeläiset, sillä heidän verotuksensa tulee seuraamaan palkansaajan verotuksen tasoa. Ihmettelen miksi tämä malli ei muita puolueita kiinnosta. Tässä mallissa jokainen verohelpotuksesta nauttiva pääsee itse päättämään mihin lisääntyneet palkkarahansa laittavat.

Päivä oli varsin onnistunut, varsinkin kun KooKoon vielä voitti ensimmäisen karsintaottelunsa. Toivottavasti pääsemme järjestämään vastaavanlaisen mittelön uudelleen lähempänä vaaleja – saadaan tunnetta vielä enemmän mukaan!