Säästöt omasta organisaatiosta

Kouvolan kaupungin aikeet säästää 300 000 € vuodessa teettämällä jalkakäytävien lumityöt tontinomistajilla on kuin huono vitsi. Asiaa kokeiltiin jo kerran aikaisemmin ja todettiin vain aiheuttavan sekaannusta ja mieliharmia kunnan asukkaille. Lopputuloksena kun vielä oli huonosti hoidetut jalkakäytävät, niin miksi nyt uudestaan.

Kouvola kerää tällä hetkellä korkeaa 20 pennin veroäyriä, niin voisi olettaa, että nämä kadun kunnossapitoasiat kuuluvat siitä hoidettavien asioiden piiriin. Saavutettu taloudellinen hyöty kun ei tässäkään tapauksessa ole kovin suuri. Suunnitellut säästöt ja vielä enemmän saavutetaan varmasti helpommin kaupungin omaa organisaatiota tarkastelemalla kuin palveluita vähentämällä.

Säästämisen tarve kun on useita miljoonia euroja, tulee meidän tarkastella paljon suurempia kokonaisuuksia kuin mitä tekninen puoli nyt tekee. Tilaaja tuottaja mallista on luovuttava kokonaan ja rakennettava sellainen organisaatio, jonka kaupungin talous kestää.

Kokoomuksen mielestä meidän on tehtävä sellainen Kouvola, jossa rahat riittävät muuhunkin kuin lakisääteisten asioiden hoitoon. Tärkeintä on sujuva arki kunnassa, jonka talous kestää lähemmänkin tarkastelun. Tämä onnistuu vain tiukalla taloudenpidolla, rakenteita uudistamalla, tuottavuutta edelleen lisäämällä ja oikealla henkilöstön mitoituksella.