Kataisella täysi tuki

Suomen Kuvalehti ( media) keksi uutisen, jossa se kertoi pääministeri Jyrki Kataisen etsivän uutta työpaikkaa EU:sta, komissaarin paikalta. Tämän jälkeen muut tiedotusvälineet ovat siteeranneet tätä keksittyä uutista lähteenään, ikään kuin totuutena ja soppa on valmis.

Ei auta, vaikka Pääministeri Katainen on useaan otteeseen sanonut jutun olevan uutisankka ja että hän ei ole lähdössä mihinkään. Totta koko jutussa on vain se, että mitään todistetta jutun väittämille ei edes yritetty esittää ja juttu elää, koska mitään muuta uutisoitavaa ei tällä hetkellä ole.

Eilen A-studiossa kerrottiin, että heidän selvityksen mukaan kaksi puoluevaltuutettua haluisi vaihtaa Kataisen ylimääräisessä puoluekokouksessa. He jättivät mainitsematta, että Kataisella on 80 % tuki puoluevaltuustossa. A-studio esitteli myös liudan kokoomuslaisia, joita hänen seuraajakseen on ehdolla.

Mielipiteitä varmaan esitetään tästä asiasta edelleen, sitä kokoomus ei voi estää. Demokratia toimii näin. Tosiasiassa Kataiselle ei tule edes vastaehdokasta seuraavassa puoluekokouksessa. Ainakaan yksikään jutussa esitellystä haastajakaartin nimistä ei tule antamaan nimeänsä käyttöön, mikäli Katainen haluaa jatkaa.

Ministeri Vapaavuoren kommentti ” nyt tehdään gallupia paikasta joka ei ole avoinna” kuvaa hyvin tämän hetkistä tilannetta. Kataisella on kentän vankkumaton tuki edelleen – kuten pääministerillä kuuluukin olla.