Vapauttakaa pääministeri Marin tehtävästään

Pääministeri Marinilla näyttää olevan suuria ongelmia hoitaa tehtäväänsä Suomen pääministerinä. Hän ei näytä ymmärtävän, että pääministeriys on osa instituutiota, johon liittyy vastuita, joita ei voi alistaa yksilön omien toiveiden ja halujen alle.

Marin ilmoitti aloittaessaan pääministerinä haluavansa ravistella vanhaa instituutiota ja näyttää naisena ja äitinä pystyvänsä hoitamaan vaativan pääministerin työnsä. Mielestäni nyt näyttää siltä, että ravistelu on onnistunut, mutta tulos on kehno. Kännisomebiletys kun ei toimi kaikissa ammateissa.

Se mikä hänestä on kivaa instituution pöllytystä, näyttää ainakin minulle Suomen mainehaitalle. Pyrkimys pin-up-tyttöjulkkikseksi ei ole soveliasta Suomen pääministerille.

Se, että istuva pääministeri ilmoittaa, mihin kellonaikaan hän on tavoitettavissa ja milloin hänellä on omaa aikaa, ei yksinkertaisesti ole mahdollista. Pääministeri on töissä kellon ympäri. Jos tämä järjestely ei hänelle sovi, on hänen väistyttävä.

En tarkoita sitä, että pääministerin pitää olla raivoraitis ja täysin nuhteeton yksilö, mutta tämänkaltainen somebiletys ei ole pääministerin arvovallalle sopivaa. Tästä kesästä jää vähän sellainen maku suuhun, että henkilö Sanna Marinille somejulkisuus on tärkeämpää kuin maan asioiden hoitaminen.

Ei meistä kukaan muukaan saa olla kännissä töissä. Ei siitä ainakaan kannata tehdä videota koko maailman katsottavaksi.

Pääministeri Marin pitäisi vapauttaa kahlitsevasta pääministerin tehtävästä. Annetaan pääministeri Sanna Marinin jatkaa bilettämistä ja itsensä etsimistä rivikansanedustajana. Kun tämä myöhäispuberteettivaihe on takanapäin, niin palataan sen jälkeen asiaan.