Valto, tavataan mieluummin eduskunnassa!

Viitaten Valto Kosken kirjoitukseen 6.11.06 KS:ssa, jossa hän hyökkäsi täydellä uholla kirjoitukseni ja mielipiteideni kimppuun, joudun vastaamaan pienyrittäjän sydämellä Valtolle. Enhän halunnut loukata ketään henkilökohtaisesti, vaan käsitellä asioita asioina. Olet oikeassa, että EK:ssa on elinkeinoelämän vahvaa asiantuntemusta. Valitettavasti se asiantuntemus heikkenee sitä enemmän, mitä pienemmän yrityksen arkielämää lähestytään. Katsonkin, että Suomen Yrittäjät on se yrittäjäjärjestö, joka parhaiten ymmärtää pienyrittäjän vaikeuksia kasvavan byrokratian kourissa. Sopimusyhteiskunta on hyvä asia, kunhan muistetaan, että eduskunnan tehtävä on säätää lakeja ja sitä tärkeää tehtävää ei voida siirtää työmarkkinajärjestöille, jonka sinäkin, Valto, varmasti hyvin tiedät. Nyt demareiden ja SAK:n läpi runnoma YT-laki ulottuu lähes 3000 uuteen pienyritykseen. Tämä tarkoittaa 30 uutta YT-velvoitetta lisää pienyrityksille, joilla ei välttämättä ole sitä asiantuntemusta eikä taloudellista mahdollisuutta palkata erikoisasiantuntijaa vastaamaan näihin YT-lain edellyttämiin monimutkaisiin kysymyksiin. Pääsääntöisesti näissä yrityksissä toimii jo hyvän henkilöstöpolitiikan ja avoimen tiedottamisen perusteet.

Jokainen yrittäjä kunnioittaa varmasti henkilökuntaansa voimavarana, joka pitää yrityksen kilpailukykyisenä ja mahdollistaa yrityksen pitkänkin elämäntaipaleen. En tunne, Valto, sinun mahdollista yrittäjätaustaasi, enkä tiedä oletko joutunut työvuosiesi aikana palkkaamaan muita kuin eduskunta-avustajasi. Mutta jos tämä on sinun kokemuksesi työnantajana olemisesta, en oikein ymmärrä vastineesi sitä kohtaa, jossa annat neuvoja henkilöstön palkkaamisesta. Lopputervehdyksesi oli minulle: ”nahkurin orsilla tavataan”, minun positiivinen toivotukseni on: ”tavataan eduskunnan istuntosalissa”. Eihän tässä muualle vielä kiire ole.