Ulkomaalaislaki

Uusi ulkomaalaislaki tulee mahdollisesti jo ensi viikolla eduskunnan käsittelyyn. Käsittelyyn se tulee alkuperäisestään huomattavasti hallintovaliokunnan muuttamana, mikä varmasti monia miellyttää. Muutoksien jälkeen se ei ole enää Euroopan liberaalein ja näin ollen meidän ei tarvitse pelätä hallitsematonta muuttovirtaa Suomeen. Mikäli sitä nyt olisi tarvinnut pelätä muutenkaan…

Suomi on Euroopan laidalla oleva pieni kansakunta joka asuu kuin haulikolla ammuttuna ympäri valtakuntaa. Lisäksi puhumme vaikeasti opittavaa kieltä, jota puhuu siis vain 5 miljoonaa ihmistä maailmasta. Rakastamaamme neljää erilaista vuodenaikaa kylmine talvineen ei juurikaan muualla arvosteta. Mutta juuri me olemme sitä mieltä, että nyt kaikki maailman pakolaiset haluavat muuttaa tänne meidän riesaksi. Ongelmamme on ollut ja tulee olemaan jatkossakin se, että vaikka tänne saataisiin ahkeraa työikäistä väkeä, jatkavat he matkaansa vähän ajan päästä Keski-Eurooppaan.

Uuden ulkomaalaislain parhaita puolia on se, että se poistaa työn tekemisen edestä rakentamamme esteet. Kaikki tilapäisellä oleskeluluvalla maassa olevat voivat työskennellä pian Suomessa. Näin taantuman kolkuttaessa ovella tietysti voidaan pelotella työpaikkojen häviämisellä suomalaisilta, mutta uskon silti kantaväestöllä olevan vielä iso etumatka tänne muuttaviin ihmisiin. Siis ei huolta.

Suomalaisen yhteiskunnan tuleekin kiinnittää enemmän huomiota tänne muuttavien ulkomaalaisten kotouttamiseen. Tulevaisuudessa tulemme tarvitsemaan työvoimaa enemmän kuin olemme olleet itse valmiita tekemään. Siksi on tärkeää, että ne jotka päättävät tänne asettua, tuntevat olonsa turvatuksi ja kotoisaksi. Muuten emme selviä tulevaisuuden 1,8 miljoonan eläkeläisen palveluiden vaateesta kunniallisesti. Lisäksi meillä tulee olla riittävästi osaavaa työvoimaa teollisuuden tarpeisiin taantuman hellittäessä. Tämä kaikki tapahtuu tulevaisuuden hyvinvointi Suomessa ihmisen ihonväriin tai syntyperään katsomatta. Siis yhteistyöllä, ei omaan napaan tuijottamalla.