Kankaan koulu

Kouluverkkokysymys on ollut suuri puheenaihe Kouvolassa. Lapset vähenevät alueellamme ja jotain tarvitsee tehdä. Olen jo aikaisemmin sanonut, että edessämme on joukko vaikeita päätöksiä ja tämä on se ensimmäinen. Ruusuja ei päätöksestä anneta , on se sitten millainen vaan.

 

Ryhmien puheenjohtajat ovat asiasta neuvotelleet ja saaneet yhteisen päätöksen ulos. Hyvää on se, että näinkin vaikea asia on saatu sovittua. Sanon sovittua, koska ryhmien johtajat eivät päätä mitään, vain neuvottelevat. Itse ihmettelen aikomusta sulkea Kankaan koulu, vaikkei se ollut virkamiesesityksessä mukana ollenkaan. Vierastan tällaista luottamusmiestapaa, jossa sovitaan asiat aivan uusiksi ja sitten katsotaan miten käy.

 

Kokoomukselle asia on Kankaan koulun osalta hieman kiusallinen. Se, että asia kerrottiin jo sovituksi, tekee asiasta vielä kiusallisemman. Ainakin minulla on ollut koko ajan tieto, että kahden suuren koulun sulkeminen ydinkeskustasta tuo mukanaan ongelmia. Mihin ihmeeseen kaikki lapset laitetaan. Sopii vaan toivoa, että virkamiehet valottavat vielä ennen valtuustoa ryhmien puheenjohtajia huonosta sopimuksesta.

 

Eri asia tietysti on mitä ryhmä tulee päättämään, sehän ei ole vielä sanaansa sanonut. Itse haluaisin vielä ennen ryhmän kokousta saada tietää mitä tämä päätös tarkoittaa Kouvolan keskustassa. Sitten olen valmis päätöksentekoon.

 

Asia on tietysti myös kiusallinen kaupunginhallituksellekin. Sen pitäisi asia esitellä valtuustolle, eikä ryhmien puheenjohtajien.