Tahto lehteen kirjoittamani artikkeli

Kestävän talouskasvun ja työllisyyden ohjelma on valmistunut

Hallitus ja keskeiset työmarkkinajärjestöt käynnistivät keväällä 2010 valmistelun kestävän talouskasvun ja työllisyyden ohjelmasta. Tarve tehdä tiivistä yhteistyötä hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen kesken työllisyyden, talouskasvun ja julkisen talouden kestävyyden turvaamiseksi oli ilmeinen.

Julkisen sektorin tuottavuuden parantamisessa erityishuomio kohdistuu organisaatioiden ja ohjausjärjestelmien kehittämiseen, palveluprosessien ja -rakenteiden toimivuuteen sekä johtamiseen ja työhyvinvointiin.

Kouvolalaisille nämä julkisen sektorin teemat ovat kovin tuttuja. Organisaatiouudistuksella on haettu toiminnan tehostamista sekä kustannusten parempaa hallintaa. Tuottavuuden kasvun saavuttaminen onkin tulevaisuuden Kouvolan elinehto. Jollemme pysty hyödyntämään eläköitymisen suomaa mahdollisuutta tiivistää rivejämme sekä järjestää toimintaamme uudelleen, on edessä veronkorotusten ja leikkausten karvas tie.

Kunnilla sekä valtiolla on siis edessään mittavat toimet talouden tasapainottamiseksi. Uusista ohjelmista on hyötyä vain jos ne toteutetaan. Velkarahalla ei voida enää tuottaa hyvinvointipalveluita – siksi rakenteet kuntoon ja nopeasti.

1 comment

  1. oon samaa mieltä,mutt saakos sannoo,jotain mätää on terveyspalveluiss ja myös koulujärjetelmäss,ett onko se halvempaa,ku esm. utist nykyään käydään kouvolass,you known,eikä valkealass,kuulema,aamull klo 7.00 ja iltapäiväll klo 17.00 on mukulat kotona. mutt jos on jostain vähennettävä,voisko KOKOUSPALKKIOISTA aloittaa,kysyn vaan

Kommentointi on suljettu.