Kaupunginhallituksen kokouksista ei juoruilla

Korpivaara & Suninen kirjoittavat niin paljon muunneltua totuutta kaupunginhallituksen kokouksesta, että lienee taas paikallaan kertoa mitä oikeasti on tapahtunut.

Kaupunginhallituksen kokouksessa ei ollut pohjaesitystä toimialajohtajien palkankorotukseen, vaan ne neuvoteltiin politikkojen toimesta heti asiakohdan alussa. Neuvottelutulos oli 7600€/kk toimialajohtajille. Aikaisempi taso oli n 9000€/kk. Neuvottelutulos oli yksimielinen, eikä tulokseen Korpivaaralla ollut sen merkittävämpää vaikutusta kuin kenelläkään muulla – neuvottelutulos.

Päinvastoin kuin Korpivaara väittää, henkilöstöjaos ei päätä ylimmän tason virkoja ja niiden palkkatasoa. Päätökset tekee kaupunginhallitus, vai mitä hän luuli tekevänsä neuvotteluissa kesken kaupunginhallituksen kokouksen.

Henkilöstöjaoksen henkilöiden syyllistäminen palkankorotuksista on alhaista, valheellista ja anteeksiantamatonta Korpivaaralta, hän oli itse palkkatasoa neuvottelemassa ja hyväksymässä.

Valtuutettu Sunisen kommentit ovat alusta loppuun asti mielikuvituksen tuotetta. Perussuomalaiset eivät torpanneet 9151,00€/kk esitystä, koska sitä ei kukaan esittänyt. Se oli esimerkkinä aikaisemmasta toimialajohtajan palkkatasosta. Neuvottelutulos oli siis huomattavasti alle vanhan tason.

Ei ollut myöskään mitään kuvitteellista äänestystilannetta, sankarillista perustoimintaa tai salaliittoteorioita. Oli yksinkertainen neuvottelu, jonka lopputulos oli lehdestä luettavissa.

Kaupunginhallituksen kokoukset ovat suljettuja kokouksia, joiden sisällöstä ei tulisi kertoa julkisuuteen. päätökset toki ovat julkisia, mutta käytyä keskustelua ei juoruilla.

Vielä tuomittavampaa on keksiä ja luoda tarinoita päätöksenteosta tai syyttää muita tahoja tehdyistä päätöksistä. Jos ei kestä päätöksentekoa, ei siellä pidä olla. Neuvotteluiden tuloksien vääristely itselle mieluisaksi on tuomittavaa.

Päätöksenteko perustuu luottamukseen, jonka perussuomalaiset Pekka Korpivaaran johdolla ovat rikkoneet väritetyillä johtopäätöksillään kokouksen kulusta. Tästä eteenpäin kaupunginhallituksen kokouksessa käytävät neuvottelut käydään ilman perussuomalaisia.