Vastine Korpivaaran politikoinnille

Pekka Korpivaara (ps) kirjoitti KS 13.12 yleisönosaston kirjoituksessaan, että Kouvolan KSS Energia aiotaan myydä ylikunnalliselle uudelle energiayhtiölle. Poliitikko Korpivaara tahallisesti unohti kertoa, että mitään myyntipäätöstä ei ole tehty, vaan asiasta on tilattu selvitys, joka nyt on valmistunut.

Hän myös ”unohtaa” että hän oli itse tekemässä päätöstä selvityksen tilaamisesta. Selvitykseen lähdettiin, koska Kotka ja etelän kunnat halusivat selvittää edut ja haitat. Kouvola suurimpana omistajana tietenkin otti osaa selvitykseen, eikä tyrmännyt asiaa alkumetreillä. Selvityksen tilaamisessakaan ei ole mitään salaista, kuten Korpivaara väittää, vaan se on oleellinen osa laatimiamme energiapoliittisia linjauksiamme.

Korpivaaran syytökset ovat hieman hämmentäviä. Ikään kuin päätökset tulisi tehdä ennen asiallista keskustelua ja selvityksen sisäistämistä. Kouvolassa on hyväksi havaittu, että merkitykseltään suurissa asioissa tehdään asiaan kuuluva selvitys ensin ja sen pohjalta tehdään päätöksiä. Näin meneteltiin myös lukioverkon, perusopetuksen verkkojen ja terveyspalveluiden kanssa.

On tietysti valitettavaa, että poliitikko Pekka Korpivaara (ps) ei pysty kahta päivää kauempaa sitoutumaan tekemiinsä päätöksiin. Ymmärrän kyllä, että kun kaikkea pitää vastustaa, niin tämä on lopputulos. Merkillisenä pidän myös tätä tapaa, jolla tilattuihin selvityksiin suhtaudutaan. Mikäli kaikki muutkin valtuutetut ensin päättäisivät selvityksestä, ja epäjohdonmukaisesti asiaa seuraavaksi yleisönosastolla vastustaisivat, olisi koko päätöksenteko kriisissä.

Onko Korpivaaran käyttäytymisessä jotain outoa? Ei ole, on varsin tavallista, että hän kaupunginhallituksessa hyväksyy esitetyt asiat, mutta valtuustossa niitä tomerasti vastustaa.

Kouvolan kaupungin valtuutetut aloittavat asian käsittelyn vuoden 2015 alussa hallituksen iltakoulun yhteydessä. Sen jälkeen asia tulee kaupunginhallitukseen, jossa asiasta tehdään päätöksiä.

Toivon tietysti, että myös perussuomalaiset ottavat osaa myös tämän asian asialliseen käsittelyyn. Pelkkä asioilla politikointi ei tiedä Kouvolalle mitään hyvää. Samoin ainainen asioiden vastustaminen pelkän periaatteen vuoksi on haitallista Kouvolalle.

2 comments

    1. Kaisalta hyviä huomiota, tarkastelukulmaa voi laajentaa koskemaan koko päätöksenteon kypsymättömyyteen ja hajanaisuuteen, mutta tätä se on ollut koko uuden Kouvolan perustamisesta alkaen. Kritisoin kuitenkin uutta nousevaa trendiä, jota Korpivaara nyt edustaa. Korpivaara tekee itse samasta asiasta kaksi toisistaan poikkeavaa päätöstä lyhyen ajan sisällä, mutta arvostelee ja syyllistää muita päätöksenteossa mukana olevia tahoja siitä.Uutta ja ala-arvoista…

Kommentointi on suljettu.