Kärnä (sd) puhuu muunneltua totuutta.

 

larikkapaakuva1920x800

Demareiden Jukka Kärnä löi kirveensä pahasti kiveen. Hän toimitti Kouvolan Sanomille tiedotteen, jossa hän jo ensimmäisillä riveillä kertoo tarkoituksellisesti muunneltua totuutta. Hän väittää pääministeri Alexander Stubbin sanoneen epäonnistuneensa pääministerinä.

Totuus asiassa on, että pääministeri sanoi rehellisesti; ”Minä lähden aina siitä, että kannattaa puhua totta. Minun mielestäni tämä ei ole ollut onnistunut hallitus”.

Kokoomuksen Ben Zyskowizc sai demarit taas laukalle. Hänen esittelemänsä leikkauslistat ovat myrkkyä vaaleihin valmistautuvalle demariliikkeelle. Demareiden toive elvytyksen jatkamisesta ja ikävien päätösten lykkämisestä kun on jo valmiiksi asiantuntijoiden tyrmäämä.

Totuudessa pysyminen ei näin lähellä vaaleja Kärnältä (sd) onnistunut. Syykin tähän on selvä, heillä on hallituksessa valtiovarainministerin salkku hoidettavana. Valtiovarainministeri Antti Rinne on ollut vaitonainen. Vaitonainen, vaikka juuri hän on se henkilö, jolta avauksia sopisi odottaa.

Vaalien jälkeen tuleva hallitus on kylmän totuuden edessä, velkakierre on katkaistava tavalla tai toisella. Ben Z vaati myös muilta puolueilta säästölistat esille. On hyvä, että ennen vaaleja keskustellaan keinoista talouden tasapainottamiseksi.

Eduskuntavaalit 2015 ovat Suomen menestymisen ja samalla myös hyvinvointiyhteiskuntamme kannalta ratkaisevat vaalit. Menot ja tulot on saatava tasapainoon. Niiden puolueiden, jotka tähän työhön sitoutuvat ennen vaaleja, on sanottava se nyt heti.

Keskustelua on mahdollista käydä monella eri tavalla. Yksi on esittää omia keinoja, toinen on puhua asian vierestä ja puhua muunneltua totuutta. Mielestäni Kärnä valitsi väärin.