Energiaselvitys seis

1098118_332930553510797_1884399252_n

Kokoomuksen valtuustoryhmä irtisanoutui tekeillä olevasta energiayhtiöjärjestelystä. Syykin tähän on selvä. Emme katsoneet sen enää ajavan Kouvolan etua. Kouvolalaiset KSS Energian asiakkaat joutuisivat mahdollisessa yhdistymisessä maksumiehen asemaan. Lisäksi uusi yhtiö, vaikka olisi kooltaan suuri, joutuisi todennäköisesti maksuvaikeuksiin velkaannuttuaan pahasti omistajilleen.

Olin asian tiimoilta yhteydessä niin Haminan, kuin Kotkan kaupunginhallitusten puheenjohtajiin. Siellä näkemykset ovat hyvin samansuuntaiset. Haminassa kaupunginhallitus oli mennyt asiassa vielä pidemmälle ja tehnyt periaatepäätöksen irtautua hankkeesta.

Selvitys oli siinä vaiheessa, että se jätettiin kunnille lausuttavaksi ja arvioitavaksi. Kokoomus asiaa käsitteli ja kuunteli asiantuntijoita ja päätyi siihen, että ei ole tarkoituksenmukaista jatkaa selvitystä pidemmälle. Nähtävissä oleva lopputulos ei olisi Kouvolan etu.

Aamun lehdessä ( KS 27.2) Kouvolan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Harri Helminen (sd) ja keskustan Kimmo Jokiranta asiaa ihmettelevät ääneen. Heidän mielestään Kokoomus keskeytti selvitystyön.

Näin tietysti kävikin, mutta eihän selvitystyölle asetettu päämääräksi yhteisen (velkaisen) energiayhtiön muodostamista, vaan asian järkevyyden selvittäminen. Tai ainakin Kokoomus sen näin ymmärsi. Selvitystyötä ei jo saadun tiedon perusteella ollut järkevää jatkaa.

Kouvola on teettänyt kuluvalla valtuustokaudella monia erilaisia selvityksiä niin omana työnään, kuin ulkopuolisten laatimina. Näiden selvitysten tarkoituksena on tuottaa mahdollisimman paljon tietoa päätettävän asian vaikutuksista kuntalaisille.

Joskus selvitystyön päämäärä unohtuu ja se alkaa ohjautua jo alkuvaiheessa tiettyyn, ehkä jonkin ryhmittymän haluamaan suuntaan. Eli häntä alkaisi heiluttaa koiraa.

Kokoomuksen mielestä jo tehty selvitystyö riittää. KSS Energia on nykyisessä muodossaan Kouvolalle arvokkaampi ja emme muutosta tähän asiaan halua.

1 comment

  1. “Näin tietysti kävikin, mutta eihän selvitystyölle asetettu päämääräksi yhteisen (velkaisen) energiayhtiön muodostamista, vaan asian järkevyyden selvittäminen. Tai ainakin Kokoomus sen näin ymmärsi. Selvitystyötä ei jo saadun tiedon perusteella ollut järkevää jatkaa.”
    Tämä on asiallista tekstiä Jarilta!

Kommentointi on suljettu.