Kiusaaminen jatkuu Kouvolan Vedessä äänestyksen jälkeen, Helmisen ääni ratkaisi

Kouvolan kaupunginhallitus kokouksessaan 15.2. päätti antaa Anssi Tähtiselle luottamuksen jatkaa Kouvolan Veden hallituksessa jäsenenä. Asiaan ei vaikuttanut Kouvolan Veden työntekijöiden ja luottamusmiesten vetoomus kiusaamisen lopettamisesta. Puheenjohtaja Harri Helmisen äänellä tämä epäasiallinen käytös saa taas jatkua.

Tämä asioiden sotkemisen sinnikkyys hakee vertaistaan. Taka-alalle ovat jääneet kokonaan syyt, jotka tähän ala-arvoiseen toimintaan ovat johtaneet.

Kaikki lähti siitä, kun demarit eivät saaneet haluamaansa toimitusjohtajaa pitkän hakuprosessin päätteeksi. Edellisen toimitusjohtajan pesti päättyi luottamuspulaan, hallituksen ollessa asiasta yksimielinen.

Asia on lievästi sanottuna kiusallinen demareille, kuin koko päätöksenteko-organisaatiolle. Silloinen Kouvolan Veden hallituksen jäsen Timo Nyberg yritti edistää oman poikansa hakua toimitusjohtajaksi jättämällä ilmoittamatta esteellisyydestään asiassa.

Kaikki verovarojen tuhlaaminen ja sohlaaminen on ollut vain seurausta siitä, että demareiden mielestä väärä mies valittiin toimitusjohtajaksi. Asiaa on yritetty hämärtää kaikenlaisilla verukkeilla ja salaliittoteorioilla, mutta turhaan. Tottakai eri mieltä voi olla, mutta päätösten mukaan mennään.

Poliisi on jättänyt niin Tähtisen kuin Timo Nybergin tutkimuspyynnöt Kouvolan Veden hallituksesta ja omistajista omaan arvoonsa ja tutkimatta. Mitään rikokseen viittaavaa ei ole löytynyt.

Eri lausuntopyynnöt kuntaliitosta ja asianajaja Vesa Hiltuselta eivät myöskään tue Anssi Tähtisen valintaa Kouvolan Veden hallitukseen. Tähtisen toiminta ei yksinkertaisesti ole ollut luottamusta herättävää.

Hiltusen arvio, että ” Tähtinen on poikkeuksellisella menettelyllään aiheuttanut yhtiölle ja sen omistajalle negatiivista julkisuutta, joka on ollut omiaan heikentämään yhtiön yrityskuvaa sen toimialueella. Tähtinen ei ole noudattanut hallituksen jäseneltä vaadittavaa lojaliteettivelvoitetta suhteessa yhtiöön ja sen omistajaan”, ei jätä tulkinnanvaraa Tähtisen pätevyydestä tähän hallitustehtävään.

Lausuntoja on pyydetty niin monelta taholta, että voisi luulla, että lausujat loppuvat. Mutta mitä vielä, onhan jäljellä vielä demareiden oma puoluetoimisto. Tai ainakin melkein, sillä lausuntoa on pyydetty Eero Mattilalta (sd) omasta ryhmästä. Itse en koskisi asiaan pitkällä tikullakaan, katsotaan mitä Eero tekee.

Kouvolan kaupunki on yrittänyt lisätä osaamista yhtiöissään kouluttamalla yhtiöiden hallitusten jäseniä mahdollisimman paljon. Osaaminen on lisääntynyt, mutta siitä ei ole ollut apua, kun kaikki osaamattomuus ja ilkeämielisyys on jäänyt ulkopuolelle ja sieltä pönkitetään omaa poliittista agendaa tai omaa toveria ohi jonon.

Kaiken kaikkiaan on ollut ikävä seurata tätä poliittista sirkusta Kouvolan kaupungin kokonaan omistaman yhtiön ympärillä. Osaamattomuutta, poliittista pyrkyryyttä ja jatkuvaa epäasiallista käytöstä henkilöstön ja Kouvolan kaupungin kustannuksella.

Kaupunginhallituksella olisi ollut jälleen kerran mahdollisuus valita Kouvolan Vedelle hyvä ja riidaton vaihtoehto hallitukseen. Tiedän ja tunnen demareista pitkäaikaisen ja kokeneen hallitusammattilaisen Raimo Laineen, joka olisi tehtävään sopinut mainiosti. Liekö Raimo kuulunut väärään yhdistykseen, mutta joka tapauksessa demarit katsoivat tarkoituksenmukaisemmaksi jatkaa kiusaamista Kouvolan Vedessä äänestyksen jälkeen. Henkilöstölle jaksamista tärkeässä työssään.