Jarmo Korhonen hädässä

Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen suomi kokoomusta ja väitti meidän ministereiden vaarantavan hallituksen tulevaisuuden. Hieman ihmetyttää moinen lausunto. Minusta hallituksen yhteinen vastuunkanto vaikeistakin asioista on sujunut esimerkillisen hyvin. Eri asia on, mitä vaikuttaa keskustan omat sisäiset riidat, joita Korhonen on mestari itse aiheuttamaan. Kuinka kauan Pääministeri Matti Vanhanen jaksaa olla selittelemässä Korhosen lausuntoja, onhan hänellä paljon muutakin selittelemistä juuri nyt.

Ymmärrän hyvin, että Korhonen on vaikeuksissa kannatuksen säilymisen kanssa Itä-Lapissa, kun metsäteollisuuden globaali rakennemuutos siellä runtelee niin työpaikkoja kuin Keskustan uskottavuutta. Mutta miksi siitä pitää syyttää Kokoomusta? Mitä Kokoomus asialle mahtaa, jos Keskustalla on ongelmia?. Mielestäni puoluesihteerin tehtävä olisi mieluummin tukea hallitusta ja omia ministereitään pahimmalla hetkellä kuin ampua raukkamaisesti kylkeen hallitusyhteistyöstä. Korhosen tulisi muistaa, että politiikkaan kuuluu myös ikävien asioiden hoitaminen. Silloin on entistäkin tärkeämpää hyvä henki ja sujuva yhteistyö.

Korhonen kertoo motiivikseen, että puolueen kenttäväki on erittäin tyytymätön yhteistyöhön Kokoomuksen kanssa. Sivusta näyttää kyllä siltä, että Korhosella itsellään on vaikeuksia olla yhteistyössä niin omien kuin vieraidenkin kanssa. Hänen epätoivoiset yrityksensä seistä koko ajan kahdella pallilla on kyllä havaittu ympäri valtakuntaa. Välillä hän seisoo hallitusohjelman takana ja välillä on kansanmiehenä arvostelemassa sitä, vaikka sen toteutuksen takuumiehenä on oma pääministeri Matti Vanhanen. En yhtään ihmettelisi vaikka Lapissa syntynyt Kemijärven kansanliike erottuisi omaksi poliittiseksi puolueeksi, jonka tarkoituksena olisi ajaa vain Lapinkansan etuja. Niin epäloogisena pidän Korhosen omaa toimintaa, että ihmettelen kuinka lapissa asuva Keskustan kannattaja voi koskaan tietää mikä on hallituksen kanta tärkeisiin asioihin, jos puoluesihteeri on aina naama väärinpäin.

Kokoomusväelle Korhosen ulostulot omissa asioissaan on toki jo tuttua puuhastelua. Hallitusyhteistyö sujuu tällä hetkellä erittäin hyvin, vaikka pientä politikointia aina välillä näin ilmaantuu. Ei syytä siis huoleen. Korhosen epäilyt siitä, että hallitusyhteistyö ei mahdollisesti kestä koko vaalikautta voidaan laittaa hänen oman asemansa epävarmuuden piikkiin. Kestääkö se tätä vaalikautta?