Poliittinen konsensus on Kouvolassa ohi!

Kouvolan kaupunginhallitus päätti äänestystuloksen jälkeen olla toteuttamatta suunniteltuja henkilöstön lomautuksia. Säästötavoite, joka valtuustossa oli jo hyväksytty, jäi näin toteutumatta. Nyt tämä 7 miljoonaa euroa tulee etsiä muualta.

Demarit, jotka tämän takin käännön takana ovat, haluavat lisätä kaupungin velanottoa. Koivisto (sd) sanoo demareiden suulla, että hallittu velanotto olisi viimeinen keino. Miten velanotto olisi enää viimeinen keino, kun velkaa on jo nyt otettu yllin kyllin. Nyt oli tarkoitus katkaista hallitsematon velkaantuminen toimintoja tarkastelemalla.

Muiksi talouden tasapainotuskeinoiksi he ilmoittavat ostopalveluiden tehostamisen, jota voi syystäkin hieman ihmetellä. Kun olemme valmiiksi tilanteessa, jossa meidän tulee pitää kiinni seuraavat viisi vuotta olemassa olevasta henkilöstöstä, niin meidän tulisi tehostaa vielä toimintaa, joka vähentää oman väen työmäärää ja tarvetta.

Toinen ehdotus oli investointisuunnitelman lykkääminen, tosin ilman mitään tarkennusta asiaan. Tämäkin vähentää alueellamme työtä ja verotuloja sekä on väärä signaali valtion suuntaan. Valtio velkaantuu kymmenen kertaa enemmän kuin kunnat pitääkseen talouden rattaat pyörimässä. Yhtä huono ajatus oli tässä aivoriihessä omaisuuden myyminen. Tämä köyhän viimeinen oljenkorsi kannattaa käyttää silloin kun omaisuuden arvo on ylhäällä eikä alhaalla.

 Huvittavin ehdotus oli kuitenkin tarjota uudelleen henkilöstölle talkoovapaisiin kannustamista. Eli pyydetään kaiken tämän jälkeen henkilöstöä itse tekemään päätöksen johon demarit eivät kyenneet hallituspöydässä. Tällä toiveiden tynnyrillä ei Kouvolan taloutta korjata!

Demareiden populistinen politiikka ajaa Kouvolan nurkkaan talouden pidon kanssa. Näin kävi demarivetoisissa Kuusankosken ja Anjalankosken kaupungeissa ennen uutta Kouvolaa ja nyt elkeet ovat samanlaiset. Alijäämää kasvatetaan, koska vaikeita päätöksiä ei kyetä tekemään.

Kokoomus vastusti kunnallisveron korottamista, koska se on luonteeltaan tasavero ja näin ollen koskettaa pientuloisia ja eläkeläisiä kovimmin. Kokoomuksen mielestä tulisi edelleen jatkaa toimintojen tarkastelua sen sijaan kuin kasvattaa velkataakkaa tuleville sukupolville tai laitaa juuri nyt maksumiehiksi kaikkein pienimpien tulojen varassa eläviä.

Minua kauhistuttaa tulevaisuutemme. Kunnallisveroa ei haluttu nostaa uuden kunnan alkutaipaleella, koska halusimme jättää nostovaraa tulevaisuuden ikääntymisen kustannusten kattamiseksi. Jos se nostovara käytetään nyt elämiseen, niin talouden tasapainottamiseen tarvitaan paljon kovempia toimia viiden vuoden päästä, kuin henkilöstön lomautukset.

Poliittinen konsensus on Kouvolassa tiensä päässä. Demarit ovat rusinansa tästä pullasta nyt nyppineet!