Heinäluoman tulevaisuuspolitiikkaa

Suomalainen maahanmuuttopolitiikka sai aivan uusia värinöitä kun demareiden Eero Heinäluoma osoitti poliittista luovuuttaan ilmoittamalla, että hänen mielestään töitä ei riitä enää suomalaisille, jos hallitus pitää kiinni tavoitteestaan lisätä työperäistä maahanmuuttoa.

Lausunto oli ovela. Kun tietää lausujan, voi sanoa että se oli myös kiero. Heinäluoma tietää, että työvoiman vapaa liikkuvuus EU alueella on tätä päivää ja Suomeen voi Eurokansalaiset tulla töihin koska vaan. Hänen oma puolueensa pääministeri Lipposen johdolla vei Suomen EU:n jäseneksi ja mahdollisti tämän.

Heinäluoma tietää, että nyt ollaan poistamassa esteitä työperäisen maahanmuuton tieltä EU alueen ulkopuolelta. Se ei tietenkään tarkoita automaattisesti sitä, että kolmansista maista voisi muuttaa Suomeen laumoittain ihmisiä töihin. Mutta se tarkoittaa sitä, että niihin töihin joita Suomalaiset eivät enää halua tehdä, voisi tulla myös Euroopan ulkopuolelta työntekijöitä. Mitä väärää siinä on?

Heinäluoman lausunto on täynnä politiikkaa – politiikkaa joka on kuin bensiiniä liekkeihin ihmisille jotka elävät epävarmuudessa oman työpaikkansa puolesta.

Heinäluoma sai heti tukea lausunnoilleen Perussuomalaisten Soinilta. Soini sanoi että nyt puolueiden on pakko tiedostaa tosiasiat ja valita puolensa. Siis valita puolensa. Tämä kuulostaa jo todella huolestuttavalta, aivan kuin lähtölaskenta Suomalaiseen kristallinyöhön olisi alkanut.

Demareiden huoli omasta menestymisestään on aito. Valitettavasti se aiheuttaa tämän kaltaisia avauksia.

Demareiden puheenjohtaja Jutta Urpilaisen, www.jutta2008.fi sivuilla todetaan seuraavaa. ” Suomi on muuttunut. Politiikan on muututtava sen mukana. Uusi Suomi on monikulttuurisempi, kaupunkilaisempi, ikääntyneempi, kansainvälisempi ja kouluttautuneempi. Kaikki tämä asettaa haasteita politiikan teolle ja puolueille. Politiikan on tultava lähemmäs ihmisten muuttunutta arkea. Vanhat vastaukset eivät enää päde uusiin kysymyksiin. Minun SDP:ni vastaa ilmastonmuutoksen, globalisaation, ikääntymisen ja rakennemuutoksen asettamiin haasteisiin. Minulla on visio siitä, millainen on tulevaisuuden Suomi..”

Tämä Unelmahöttö on ilmeisesti nyt vedetty vessanpöntöstä alas. Jutalla on visio, mutta Eerolla ei.

Suomen tulee valmistautua talouden nousukauteen ja varmistautua siitä, että tarvittaessa osaavia käsiä on saatavissa. Vinoutunut huoltosuhteemme on tosiasia jota ei korjata pelkästään työuria pidentämällä.

 Rasismia ruokkivia lausuntoja ei tarvita, ei edes rivienväliin kirjoitettuja.