Kuka itsensä nostaa se myös itsensä alentaa…

Tiistaisessa Kouvolan Sanomassa oli juttu Kosken Valton ilmoituksesta olla lähtemättä seuraaviin eduskuntavaaleihin ehdolle. Valto siis luopuu paikastaan kansanedustajana, mutta onneksi lupasi jatkaa kunnallispolitiikassa. Sanon onneksi, koska hänen rauhallinen ja rehti tapa vetää Kouvolan kaupunginvaltuuston työskentelyä saa kiitosta yli puoluerajojen.

Jutun yhteyteen oli tietenkin kysytty myös Jukka Nybergiltä hänen mielipidettään Valton vetäytymisestä. Jukka vakuutti, ettei asialla ole mitään tekemistä hänen omien tulevaisuuden suunnitelmiensa kanssa, vaikka kuntalaiset haluaisivat hänen olevan käytettävissä eduskuntatasolla.

Jutussa ollut selkeä asiavirhe sai aamullisen kahvikuppini kuitenkin hieman läikkymään. Jukka nimittäin lausui, että uuden Kouvolan perustaminen henkilöityy vahvasti häneen. En tiedä mitä taikajuomaan Jukka oli ottanut, mutta hän muistaa tämän asian täysin väärin.

Nimittäin Jukka Nyberg kuuluu niihin demareihin, jotka vastustivat yhteenliittymistä viimeiseen asti. Vasta hävityt kunnallisvaalit 2004 ja eduskuntavaalit 2007 saivat Jukan pään kääntymään. Olihan eduskuntavaalien tuloksen jälkeen varmaa, että seuraavissa kunnallisvaaleissa 2008 demarit eivät saisi yksinkertaista enemmistöä valtuustoon ja sitä myöten menisi myös kaikki puheenjohtajuudet.

Ensimmäinen kuntaliitosta puoltava johtava demaripoliitikko oli muuten Valto Koski, joka otti asiaan positiivisesti kantaa omassa eduskuntavaalikampanja avauksessaan Kouvolan kaupungin talolla.

Mikäli jonakin päivänä kerätään varoja patsaan pystyttämistä varten uuden Kouvolan perustamisen puuhamiehille, tulisi muistaa, että Jokisen Pekka ajoi asiaa suuren suunnitelman nimellä vuosikausia ja antoi näin alkusysäyksen uuden Kouvolan perustamiselle. Mutta jos asia henkilöityy johonkin ihmiseen, niin kannattaa muistaa Juhani Pousin antama työpanos asiaa valmisteltaessa. Ilman hänen tekemää työtä ei uutta Kouvolaa olisi nyt olemassa.

En väitä, etteikö Jukka olisi hoitanut hommaansa  järjestelytoimikunnan puheenjohtajana mallikkaasti. Olen kuitenkin vahvasti sitä mieltä, että hänen oma arvionsa omasta osallisuudestaan uuden Kouvolan perustamisessa oli vahvasti liioiteltu.

2 comments

  1. Moi Jari
    Mielenkiintoinen näkökulma kuntaliitoksen puuhamiehiin. Uskoisin niin että kaikki kuudenkunnan ns. nokkamiestä olivat tärkeitä “synnytyksen” kannalta. Ilman hyviä kätilöitä lapsi olisi saattanut mennä pesuvesien mukana.

    Brasilia on loppuottelussa vai ?

    1. Juuri näin Juha. Halusin hieman laajentaa päättäjien piiriä – KS:n artikkelissa asia oli aika suppeastia ilmaistu…

Kommentointi on suljettu.