Eduskunnan miesverkosto on perustettu – työ voi alkaa

Verkoston tarkoituksena on ottaa osaa yhteiskunnalliseen keskusteluun ja päätöksentekoon sukupuolten välisen tasa-arvon edistämiseksi sekä edistää miesnäkökulman parempaa huomioimista tasa-arvopolitiikassa. Verkosto toimii muun muassa ottamalla kantaa tasa-arvokysymyksiin, järjestämällä seminaareja ja osallistumalla tasa-arvoa käsitteleviin tilaisuuksiin.

Tarve miesverkoston perustamiseen on tänä päivänä ilmeinen. Miehet ovat jättäneet perinteisesti tasa-arvo ja yhdenvertaisuus asiat naisten hoidettavaksi. Tämä miehen mentävä aukko aiotaan nyt tukkia ja tuoda miehet mukaan tasa-arvo keskusteluun.

Eduskunnan miesverkosto ei ole kuitenkaan protesti naisjärjestöjä vastaan, vaan tarkoitus on ottaa molemmat sukupuolet tekemään parempaa tasa-arvoa. Olikin kiva huomata, että varsin nopeasti myös naisjärjestöjen taholta huomattiin, että on varsin luontevaa, kun tasa-arvo keskustelussa on mukana molemmat sukupuolet.

Tasa-arvo keskustelu on ollut viime päivinä varsin vilkasta Ylen homoillan jälkeen. Suomalaiset ovat tuominneet varsin leveällä rintamalla leväperäisen suhtautumisen tasa-arvo kysymyksiin. Tasa-arvo tai yhdenvertaisuus eivät ole meille enää sellaisia arvoja, joita voi käyttää vain sujuvasti juhlapuheissa tai silloin kun ne ajavat omaa etua.

Perustamiskokouksessa naisverkoston puheenjohtaja Tuula Peltonen tervehti ilolla miesverkoston perustamista ja korosti verkostoilla olevan yhteisiä intressejä muun muassa työ- ja perhe-elämän tasa-arvoistamistyössä. Hän on asiassa oikeassa, mutta kyllä me otamme myös sukupuolten väliset terveyserot, huoltajuusasiat sekä isän oikeudet omaan lapseensa tarkastelun alle.

Tiistai-illan Ylen ajankohtaisen kakkosessa (26.10) olin keskustelemassa mies – ja naisverkoston tavoitteista yhdessä Tuula Peltosen kanssa. Mikäli et nähnyt kyseistä pätkää, voit käydä sen katsomassa tästä linkistä http://areena.yle.fi/player/index.php?clip=1392347&language=fi

1 comment

  1. Meillä on Mikkelissä Tavis-ryhmä. Se on tavallisten miesten tavallinen rymä, jossa tavalliset miehet puhuvat tavallisten miesten tavallisista asioista. Kokouksessamme tänään 4.11.2010 heräsi kiinnostus Eduskunnan miesverkostoon. Etsin asiasta lisätietoa, mutta sitä ei oikein tunnu löytyvän. Perustelut verkostolle toki löysin ja me allekirjoitamme ne 100 prosenttisesti. Onko teillä kotisivut? Mistä tietoa löytyy? Vastaukset voi lähettää oheiseen sähköpostiosoitteeseen.

Kommentointi on suljettu.