Ei olisi kannattanut kehua

Vastineessasi Kari Taskiselle kirjoitat, että et mielelläsi lähde itseäsi kehumaan, mutta varmuuden vuoksi kehuit kuitenkin. Olisi ehkä kannattanut jättää kehumatta. Mielenkiintoisimmaksi asiaksi kirjoituksessasi jää se mitä et tarkoituksellisesti kertonut.

Hallituspuolueiden edustajat eivät yleensä tee mainitsemiasi raha-asia-aloitteita, koska ovat vastuussa muutenkin valtiontalouden budjetin toteutumisesta. Tämän lisäksi he puolustavat reilua tuhatta valtioneuvoston esitystä valiokunnissa ja suuressa salissa. Suomalaiseen politiikan tekemiseen kuuluu, että opposition edustajat tekevät paljon lisätalousarvioesityksiä, jotka kaatuvat äänestyksissä, esityksiä jotka ovat usein kopioita edellisiltä vuosilta.

Olet tomerasti puuttunut kirjallisilla kysymyksillä kansakuntaa askarruttaviin kysymyksiin. Esimerkiksi kelpaavat saimaannieriän luonnonkannan pelastaminen, Soneran laajakaistatarjonta ja hinnoittelu sekä kaivosalan lupajonon nopea purkaminen ja luonnonvarojen nopea hyödyntäminen. Entisenä toimittajana löydät joka päivä mielenkiintoista kysyttävää vastuullisilta ministereiltä.

Olet myös tehnyt esityksen määrärahan osoittamiseksi valtatien 6 leveäkaistatien loppuun saattamiseen tieosuudella Hevossuo – Nappa. Esitys on hyvä, mutta se on aivan samansisältöinen kuin edustaja Tiilikaisen ja monien muiden aikaisempien edustajien määrärahaesitykset valtatie 6:lle. Mitään muita määrärahaesityksiä ei ole kopioitu eduskunnassa niin paljon kuin tiestön kunnon parantamiseen kohdistuvia.

On älyllistä epärehellisyyttä verrata itseään hallituspuolueen edustajiin. Edustajien toimenkuva on erilainen sen mukaan kuuluvatko he oppositioon vai hallitusrintamaan. Hallituspuolueiden edustajat vievät eduskuntakauden alussa yhteisesti sopimansa hallitusohjelman kirjaukset päätökseen. Siihen minkälainen sopimus on, vaikuttaa suuresti se, onko meillä omaa edustajaa sopimusta sorvaamassa.

Kun kautesi lähestyy loppuaan, kerro kuinka moni esityksistäsi on mennyt läpi käsittelyssä, niin saamme tietää työsi todellisista tuloksista. Veikkaukseni on puhdas nolla – tulos jonka teitte hallitusneuvotteluissa jää siis voimaan.