Ehdokashankinta onnistui kokoomukselta

Jätimme Kokoomuksen Kouvolan ehdokaslistan eilen 18.9 vaalipäällikkömme Matti Virosen kanssa hyvillä mielin kansan arvioitavaksi. Ehdokkaita saimme listalle yhteensä 77, kouvolalaisia ihmisiä, joita Kouvolan kehittyminen ja siihen vaikuttaminen kiinnostaa. Urakka oli kova, mutta kun listaa katsoo, voidaan jo nyt sanoa että se on onnistunut yhdistelmä nuoria ja koulutettuja ihmisiä kokeneemmilla politiikan konkareilla vahvistettuna.

Lähimmäksi täyttä listaa ylsivät demarit 86 ehdokkaalla. Keskustan romahtamien ehdokashankinnassa 39 nimeen on jo jonkin asteinen ihme. Jotain on mennyt pahasti pieleen. Kuntavaaleissa ehdokasmäärä ratkaisee tavattoman paljon ja ihmettelenkin missä on ollut talkoohenki, kun on huomattu että homma ei toimi.

Keskustan kymenlaakson piirin puheenjohtaja Markku Pakkanen purkaa turhautumistaan toistamalla puolueen napamiesten sanomaa, että kuntaliitokset ovat kokoomuksen ja demareiden salajuoni hävittää Keskusta pois Suomen poliittiselta kartalta. Ei Keskustan hävittämiseen Suomen puoluekartalta tarvita muita puolueita jos kuntaliitoksen jälkeen ei viitsitä paneutua ehdokashankintaan. Tekemättömistä töistä ei kannata syyttää muita, katse peiliin olisi nyt kohdallaan.

Sitoutumattomat ja perussuomalaiset ovat suurin piirtein samankokoisella 40 listalla liikkeellä. Perussuomalaiset ovat siis kolminkertaistaneet edellisen vaalin ehdokasmäärän. Vaikka perussuomalaiset ovat nyt siis suuremmalla listalla liikkeellä, puutteeksi voidaan sanoa kokemuksen puutetta. Puolet nykyisistä valtuutetuista valitettavasti joko luopuu tai loikkaa muihin puolueisiin.

Kampanjat lähtevät käyntiin pikkuhiljaa numeroiden selvittyä ensi viikolla. Vaikka ehdokasmäärät ovat pienentyneet viime vaaleista, voidaan vaaleja pitää mielenkiintoisina. Kouvola on tulevalla valtuustokaudella vaikeiden ratkaisujen edessä oman taloutensa kanssa.  Emme toki ole asian kanssa yksin, talous on lähes kaikissa Suomen kunnissa kovan tarkastelun alla.