Tosiasiat on tunnustettava

Kouvolan kaupungin synkkenevät talousluvut ovat olleet tiedossa jo hyvän aikaa. Viime maanantaina saimme kaupunginjohtaja Lauri Lamminmäeltä toimenpide-ehdotuksia joilla talouden ahdingosta mahdollisesti selvittäisiin. Yhtenä vaihtoehtona oli kaupungin henkilöstön lomauttaminen määräajaksi. Demariryhmää lukuun ottamatta muut puolueet hyväksyivät nämä kovat, mutta välttämättömät vaihtoehdot.

Muutama päivä sitten (7.10) samasta ryhmästä (sd) avauduttiin yleisönosastolla ja vaadittiin valtuuston päätöksiä uudelleen päätettäväksi perussuomalaisten mallin mukaan. Tehty päätös Ratamon sijaintipaikasta oli väärä, koska sijainti ei ole Kuusankoskella. Vanhuspalveluverkon kilpailutuskin epäonnistui, koska väärät hakijat voittivat.

Demareiden mielestä Kouvolan rakentaminen tulisi aloittaa uudelta ja avoimemmalta pohjalta. Ajatus on kaunis, mutta kysyn kuitenkin, että kuinka monta kertaa Kouvolan rakentaminen pitää aloittaa? Eikö nyt kannattaisi keskittyä menneen sijasta tulevaan? Muutenkin kuunnellessani viime päivinä näitä demarileirin avauksia, kysyin itseltäni, kuinka huono Kouvolan kaupungin taloudellinen tilanne pitäisi olla, jotta he uskaltautuisivat mukaan taloustalkoisiin.

Nyt ei pelkkä juustohöylä auta. On pakko uskaltaa puhua henkilöstön lomautuksista, kahdeksanportaisen johtojärjestelmän purkamisesta ja koko organisaation uudistamisesta. Muussa tapauksessa edessä on taas palveluverkon karsiminen ja veroprosentin korottaminen.

Kuntaliitokseen lähdimme pystyäksemme paremmin vastaamaan ikääntyvän väestön kasvavaan palveluntarpeeseen ja talouden rakennemuutokseen. Nyt meidän on kyettävä tekemään päätöksiä, jotka tukevat tavoitettamme, elinvoimaista Kouvolaa. Turhan asioista saivartelun ja päätöksistä valittamisen on loputtava. Työtä kuntaliitoksen onnistumiseksi on jatkettava, sillä hyödyt tulevat vasta vuosien saatossa.

Kokoomuslaisessa ajattelussa yhteiskunnalliset päätökset koostuvat tosiasioiden tunnustamisesta ja arvojen kunnioittamisesta. Tavoitteena meillä on yhtenäinen Kouvola, jossa rahat riittävät muuhunkin kuin lakisääteisten palveluiden järjestämiseen.