Ristiriitaisia lausuntoja

Vaalien alla puolueet ja niiden ehdokkaat pyrkivät saamaan sanomansa mahdollisimman terävästi esille. Ylilyöntejä sattuu ja niihin on tottuminen. Eräs kokenut valtuutettu pakinoi asiasta ja ihmetteli kun puolueen ohjelmat ja ehdokkaiden ohjelmat ovat välillä kovin ristiriitaisia. Näin varmasti onkin, sillä suureen joukkoon mahtuu monenlaisia mielipiteitä. Varsinkin ensimmäistä kertaa mukana olevilla on hyvin erilaisia ajatuksia syntyneistä päätöksistä kuin jo valtuutettuna olleilla konkareilla. Minusta se on ymmärrettävää, koska eihän heillä ole ollut käytettävissä sitä samaa tietomäärää, joka on päätöksentekoon olleilla valtuutetuilla.

Minusta huolestuttavaa on se, että konkaripoliitikot antavat ristiriitaisia lausuntoja jo päätetyistä asioista.  Kuusankosken kauppatorilla sain useaan kertaan vastata kuusankoskelaisille uuden hyvinvointikeskuksen, Ratamon tulevaisuudesta. Varsin monella kun on sellainen käsitys, että uusi valtuusto kokoontuu heti ensimmäiseksi päättämään Ratamon uudeksi paikaksi sairaalanmäkeä Kotiharjun sijaan.

On varsin erikoista, että lehtien palstoilla jopa kunnallisneuvos Jukka Nyberg perään kuuluttaa Ratamosta uutta päätöstä sairaalanmäen hyväksi. Ei luulisi kunnallisneuvoksen ajatustehtaaseen kuuluvan lietsonta kansaa siihen uskoon, että uusi valtuusto aloittaa kautensa vanhan valtuuston päätöksiä uusimalla. Näin ei ole koskaan tehty. Demokratiaan kuuluu äänestäminen ja sen tulosten noudattaminen, muuten olemme hukassa.

Kouvolan tulevaisuuden kuvaa ei paranna se, että teemme räikeätä aluepolitiikkaa vakavilla asioilla ja johdamme kansaa harhaan. Mitä kauemmin uusi Kouvola on lähtötelineissä, sitä huonommalta tilanteemme näyttää. Verot vain nousevat kun emme pääse eteenpäin palveluverkkouudistuksen kanssa, nuoret kaikkoavat synkkenevien talouslukujen edessä ja ikääntyvän väestön palveluille ei löydy tekijöitä.

Kouvolan tulee katsoa nyt eteenpäin. Meidän on mietittävä niitä asioita, joilla parannamme omaa asemaamme. Turha vanhojen päätösten penkominen saa jäädä, uusia yhtä vaikuttavia asioita on jo ovella odottamassa uusia päätöksentekijöitä. Mietitään mieluummin yhteistä tulevaisuutta, siihen voimme vaikuttaa!