Kärnä (sd) jättää laskut lapsillemme

Demareiden kansanedustaja Jukka Kärnä syyllistää mielipidekirjoituksessaan Kokoomusta liiallisista toimenpiteistä velkaantumisasteen taittamiseksi. Hänen mielestään valtion omaisuuden myynnistä saatavat varat tulisi käyttää edelleen työllisyyden elvytykseen. Elvytys on, kuten hyvin tiedämme, kuitenkin sarja ensitoimenpiteitä, ei vuosien jatkumo.

Kärnä sanoo, että hän ei ole huomannut yhtään konkreettista toimenpidettä, jolla Kokoomus olisi yrittänyt työllisyyttä parantaa. Ihmettelen kommenttia, onhan hänen aikansa kuitenkin mennyt niiden vastustamiseen. Mielestäni Kokoomuksen hankkeet rakenteellisten muutosten aikaansaamiseksi yhteiskunnassamme on juuri sitä työtä, jota meidän tulisi tehdä.

Demareiden jatkuva vilkuilu, mitä Kokoomus tai Perussuomalaiset tekevät, on saanut jo huvittavia piirteitä. Jo pelkästään velkaantumisen taittamisen vastustaminen tulee tulevaisuuden Suomelle ja sen kansalaisille kalliiksi. Kaikki se kiva, mitä nyt jaetaan ammattiyhdistysten tai jatkuvan elvytyksen kautta ulos, tulee maksettavaksi lapsillemme ja lastenlapsillemme.

Lopuksi hän vielä terävöittää tekstiään kysymyksellä: Eikö enää riitä, että suomalainen työmies tai -nainen tekee vain parhaansa?

Vastaus on yksinkertainen. Ei riitä, myös päätöksentekoon osallistuvien tulee tuntea vastuunsa. Rakenteellisten muutosten vastustaminen on huonoa ja vastuutonta politiikkaa. Se, minkä me tuhlaamme ja käytämme meille kuuluvina etuina, jää maksettavaksi lapsillemme. Päättäjien on opittava luopumaan omista eduistaan, jotta Suomella olisi tulevaisuus edessä, eikä takana.