Raskas ja kallis päätös

Kouvolan kaupunginhallitus päätti, että se ei vie koko henkilöstölle tarkoitettua yhteistoimintaneuvottelun toista vaihetta eteenpäin. Hävisimme äänestyksen 7-6. Tulos on minulle raskas, tie on nyt auki reilulle veronkorotukselle. Veronkorotukselle, jolla rahoitetaan vanhoja rakenteita ja toimintoja.

Ainoaksi keinoksi vaikuttaa väen vähentämiseen jää kuntapalveluiden alasajo. Enkä siihen usko, samoista asioista äänestettiin ennen joulua siinä onnistumatta. Oma arvioni on, että tulemme päätöksen vuoksi nostamaan kunnallisveroa 1 – 1,5 prosenttia, jotta saamme taloutemme tasapainoon.

Mielestäni kuntaliitoksen yhteydessä kuntalaisille antamamme lupaus on rikottu. Kaupunginhallitus ei vienyt henkilöstön mitoitustarkastelua loppuun asti. Päätettiin hakea sen sijaan maksimaalisia säästöjä palveluverkoista, korottaa taksoja ja hoitaa loppu veronkorotuksella.

Vuosi sitten lähdimme yhdessä vähentämään 600 työntekijää, jotta saamme vähintään 20 miljoonan euron säästöt. Tavoite oli, että vasta sitten tarpeen vaatiessa kosketaan palveluihin tai korotetaan taksoja tai veroja.

Toisin kävi, tie nousi pystyyn, kun tuli ratkaisun paikka.

Yhteistoimintamenettelyn jatkamisen puolesta äänestivät Kokoomuksesta Larikka, Sipiläinen, Nykänen sekä perussuomalaisista Korpivaara ja Hietanen sekä Keskustasta Jokiranta.

Yhteistoimintamenettelyn käynnistämistä vastaan äänestivät Demareiden Nyberg, Salonen, Lakka sekä Keskustan Lonka, Palm (kd ), Viinikainen (sit) sekä perussuomalaisten Tähtinen.

1 comment

  1. Harmi että oma napa on niin niin lähellä, kun on tiukan ratkaisun paikka. Toivotaan, että saatte asiat kuitenkin kuntoon siellä “pohjoisessa”. Meillä täällä Etelässä kiinnitetään suuri huomio ns. luonnolliseen poistumaan, eli eläköitymisen myötä toimia pyritään järjestämään uudelleen. Aina ei onnistuta, mutta viime vuosi toi jo reilu 2 M€ henkilöstösäästöjä. Hyvä huomata, että kykypuolueemme on järjestelmällinen, vaikka se ei aina riitäkään. Tsemppiä!

Kommentointi on suljettu.