Todellisia leikkauslistoja ei uskalleta kertoa

Kaakon viestinnän vaalikoneen vastauksia esiteltiin aamun lehdessä (KS 3.3). Kysyttiin mistä leikataan, jos tarvitsee leikata vaalien jälkeen. Vastaukset olivat pyöreästi jaettavissa niihin, joilla on vaikutusta yksittäisen ihmisen arkeen, ja niihin, joilla ei ole juurikaan vaikutusta.

Valittavana oli paljon helppoja vaihtoehtoja, joilla ei ole vaikutusta valtion- tai kunnantalouteen, tai edes yksittäisen ihmisen talouteen. Yllättäen näistä vastauksista tuli aika suosittuja.

”Me kyllä tiedämme, mitä pitäisi tehdä, mutta emme tiedä miten tulisimme uudelleen valituiksi niin tehtyämme”, on presidentti Sauli Niinistön lausuma totuus, joka valitettavasti näin vaalien alla pitää paikkansa.

Oma kommenttini, ”Tosiasiassa tarvitsemme rakenteellisia uudistuksia, joilla on vaikutuksia huomattavasti enemmän kuin yksittäisellä pienellä teolla” oli nostettu erikseen esiin. Hyvä niin, koska se pitää paikkansa.

On paradoksaalista, että paljolti ne tahot, jotka halusivat kaataa kuntauudistuksen, leikkaisivat nyt asioista, joilla ei olisi vaikutusta talouteen. Ikään kuin meillä olisi mahdollisuus selvitä talouden kurimuksesta valitsemalla aina helppoja vaihtoehtoja, joilla ei olisi vaikutusta kenenkään elämään.

Eli oletteko sitä mieltä, että leikkaamalla urheilusta, kulttuurista, kehitysavusta, investoinneita tai palkoista Suomen ongelmat häviävät. Väitän, että välttelemällä vaikeita rakenteellisia päätöksiä Suomi ei selviä. Suomalaiset joutuvat sitä ahtaammalle, mitä kauemmin välttämättömiä päätöksiä siirretään

2 comments

  1. “Eli oletteko sitä mieltä, että leikkaamalla urheilusta, kulttuurista, kehitysavusta, investoinneita tai palkoista Suomen ongelmat häviävät. Väitän, että välttelemällä vaikeita rakenteellisia päätöksiä Suomi ei selviä. Suomalaiset joutuvat sitä ahtaammalle, mitä kauemmin välttämättömiä päätöksiä siirretään”

    Olen sitä mieltä, että ei leikata joka paiaksta. Aletaan tekemään rakenteellisia uudistuksia. Aloitetaan vaikkapa selkeästi Kouvolan kaupungin henkilöstön mitoittamisesta. Ei pelkästään eläköitymistä hyödyntäen hamaan tappiin asti.

    1. Kouvolan henkilöstökulut ovat vuoden 2011 tasolla ja jo tehtyjen päätösten turvin pudonnee entisestään.

Kommentointi on suljettu.