Miksi Tähtiselle ei kelpaa varasuunnitelma Sote –palveluiden tuottamiseksi?

Päinvastoin kuin Anssi Tähtinen kirjoittaa (KS 7.7), Kouvola ei ole ottamassa omaa exittiä julkisista Sote-palveluista, vaan edelleen luottaa siihen, että ministeriössä ja lainlaatijoissa järki voittaa ja 87 000 ihmisen väestökeskittymää ei jätetä ilman asianmukaisia terveydenhuollon palveluita.

Eli päätimme 13.6 Kouvolan kaupunginhallituksessa, että ”ensisijaisena tavoitteena on alueen sote-palveluiden turvaaminen julkisena palveluna.” Ja koska ”tavoitteen saavuttaminen on epävarmaa, sote-palveluiden kilpailuttamisen hankintamenettely aloitetaan.”

Miten tämän voi ymmärtää niin väärin, kuin Anssi on kirjoituksessaan tehnyt?

Onko niin, että Anssi ei itsekään usko, että päivystysasetusluonnos muuttuisi käsittelyn aikana? Miksi Anssi, Carean hallituksen jäsen, ei antaisi edes aloittaa kilpailutuksen hankintamenettelyä?

Ja ennen kaikkea, miksi hän vastustaa varasuunnitelmaa, suunnitelmaa jolla kouvolalaisten terveydenhuollon peruspalvelut turvattaisiin Kouvolassa jos mikään muu ei auta?

Tosiasian on, että jokaisen itseään vastuullisina päättäjänä pitävän on otettava huomioon, että mikäli päivystysasetusluonnos ei muutu, ei Kouvolassa jatku päivystystoiminta nykyisenkaltaisena. Tämä tarkoittaa faktisesti sitä, että työpaikat ja palvelut karkaavat Kotkaan.

Toiminnan aika on nyt, ei sitten kun maito on jo maassa.