Persut Mukaan!

Taas Perussuomalaisten ympärillä kuohuu. Viimeisin kuohunta juontuu Ylen vaalitenttiohjelman periaatteesta, jossa kolme suurinta puoletta on samassa vaalitentissä. Soini on ilmoittanut, että galluppien perusteella perussuomalaiset kuuluvat tähän joukkoon. Niin tai näin, olisi ihan hoopoa jättää Soini ulkopuolelle.

Kyse on Ylen linjauksista kevään vaalitenttiohjelmien suhteen. Soini tietysti halusi näyttävästi syyllistää suuria puolueita asiasta, mutta syyllinen löytyy vanhoista rakenteista ja linjauksista. Onneksi Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja Kimmo Sasi on asiaan jo puuttunut ja sanonut, että Perussuomalaiset voivat tenttiin aivan hyvin päästä.

Minua ei asiassa kiinnosta niinkään Soinin hyvinvointi, vaan nähdä, kuinka Soini pärjää siinä seurassa. Siinähän itse asiassa saadaan tietää, kuuluvatko Perussuomalaiset suurten joukkoon vai ei. Samoin Perussuomalaisten poliittinen linja valtiontalouden kannalta suuriin asioihin saadaan väkisinkin selville. Odotan mielenkiinnolla miten siinä seurassa vaaliohjelma kerrotaan pelkillä slouganeilla ja ylimalkaisilla heitoilla.

Nyt olisi syytä jo huomata, että kaikenlainen Perussuomalaisten vähättely toimii vain parhaana vaalityönä heidän laariin. Perussuomalaiset tulee ottaa mukaan kertomaan miten Suomea tulee kehittää. Heiltä tulee vaatia kannanottoja samoihin asioihin kuin muilta puolueita. Tämä onnistuu parhaiten osallistumista lisäämällä.

Osallistumisen mahdollisuuksia oli toki tarjolla ennen joulua eduskunnan budjettikäsittelyn aikana. Perussuomalaiset käyttivät kolme puheenvuoroa, joista yksi liittyi käsiteltävään asiaan. Paikalla ei tietenkään ollut EuroSoinia, mutta olisi siellä ollut puheoikeus ja mahdollisuus eduskuntaryhmän jäsenillä kautta linjan.

Älkäämme siis torjuko Perussuomalaisten yrityksiä tulla kansan eteen kertomaan näkemyksiään – kaikkihan niitä odottavat, kuka mistäkin syystä!

1 comment

  1. antaa Soinin tulla vaan tulla kertomaan,mitä hyö ajattelevat,eihän sitä muuten tiedetä,mutt kyll Soini osaa puhua

Kommentointi on suljettu.