Lisää Tax Free kauppaa Kouvolaan

Kauppojen aukiolo loppiaisena on puhututtanut täällä Kouvolassa. Palvelualojen ammattiliitto PAM ihmetteli keskiviikkona poikkeuslupaa Kouvolan Sanomien (5.1) sivuilla. Syykin oli heidän mukaansa varsin selvä, koska uusi laki kauppojen sunnuntaiaukioloajoista oli vasta vuoden vanha. Heidän mielestään loppiaisessa ei ole mitään niin poikkeavaa, että luvat kaupankäynnille kannattaisi myöntää. Paikkakunnalle matkanneet Venäläiset turistit voisivat Pamin mukaan käydä kaupoissa jonain muunakin päivänä.

Ihmettelen tällaista asiaan suhtautumista. Katsoessani myynnin tilastoja kaakkois-suomessa, ovat ne meille kouvolalaisille varsin karua todellisuutta. Vaikka Tax Free myynti on meilläkin hieman kasvussa, ovat keskeiset kilpakumppanimme karanneet jo kauas. Lappeenrannan kaksikymmenkertainen, Imatran nelikertainen ja Kotkan kolminkertainen Tax Free myynti meihin verrattuna kertoo karusti sen missä meillä on parannettavaa.

Ei ole salaisuus, että Kouvola elää taloudellisesti vaikeita aikoja. Siksi ihmettelenkin miksi näiden eurojen saaminen tälle seutukunnalle ei ole meidän yhteinen haasteemme. Kaupunki käyttää paljon rahaa yritystoiminnan piristämiseksi seutukunnallamme ja siksi toivoisinkin, että voisimme pitää kauppoja auki ainakin silloin kun tänne matkustaa poikkeuksellisen paljon maksavia asiakkaita. Kaikki eurot ovat Kouvolassa nyt enemmän kuin tarpeen.

Mikäli haluamme, että seutukunnallemme virtaa tulevaisuudessakin turistien myötä euroja, on meidän pidettävä kauppojen ovet auki myös loppiaisena. Meidän ei kannata opettaa nyt orastavia turistivirtoja menemään kilpailijoidemme syliin. Kouvola ei ole siinä taloudellisessa kunnossa, että voisimme ylenkatsoa kaupallisen aktiivisuuden lisääntymistä alueellamme. Se milloin kauppaa tehdään määrä asiakas – ei kukaan muu.

Oli hienoa, että osalla alueemme kaupoista oli mahdollisuus pitää ovensa auki ja samalla tarjota työtä henkilöstölleen sekä lukuisalle joukolle opiskelijoita. Toivottavasti positiiviset kokemukset jäävät seutukunnallemme matkaavien mieleen ja saamme nähdä heidät täällä myös ensi vuonna

1 comment

  1. Tämä oli hyvä ulostulo mutta voisitko joskus ihan vähän sanoa samoja teesejä meidän puolustus- ja hyökkäysministerille.

Kommentointi on suljettu.